top of page

Elaboració

Tots els ingredients que utilitzem per elaborar les nostres receptes són ecològics, havent rebut la certificació CCPAE l'any 2017. Fem el pa de manera artesana, treballant manualment en tot el procediment d'elaboració i fermentant amb llevats naturals la massa mare; ferments vius que impregnen els nostres pans amb aromes vitals i sabors distintius.

Les farines utilitzades en l'elaboració dels nostres productes són, en la seva gran majoria, farines de cereals i varietats antigues, seguint criteris de proximitat i qualitat nutricional en la seva selecció. A més, el fet de triar la mòlta en pedra permet un major respecte de l'estructura d'aquests cereals antics i una millor conservació de les seves propietats i característiques i nutritives. Per citar algun dels nostres proveïdors,  anomenem a La Garbiana (Lleida) i Cal Pauet (Berguedà).

 

qui som 1.JPG

En essència, tant per la nostra manera de treballar com pel producte final, oferim un aliment  de gran valor. Com va expressar H.E. Jacob:
 

“Des de les entranyes de la Terra fins al molí (i més enllà), la llavor que fa el pa és una criatura viva”.

fotoretoc.jpg

Tots els nostres productes es couen en forn indirecte de llenya, dotant-los dels matisos inconfusibles que els aporta l'element foc i la fusta de roure.

L'aigua utilitzada al nostre obrador es filtra prèviament a través de ceràmiques actives, suavitzant-la i ionitzant-la, eliminant possibles partícules en suspensió, bacteris o fongs indesitjables, reduint els nivells de clor i augmentant la seva qualitat.

Els motius més destacables pels quals decidim realitzar la fermentació dels pans exclusivament amb massa mare (exceptuant els pans amb farines sense gluten) són els següents:

 

  • Aconseguir avantatges gastronòmics, destacant les aromes intenses pròpies de les farines utilitzades.

  • Oferir pans més digestius, degut a les fermentacions més lentes i als processos biològics dels llevats naturals, que transformen les proteïnes i hidrats que posseeixen les farines. Així s’afavoreix una major degradació del gluten i una millor absorció i disponibilitat dels nutrients.

  • Augmentar la durabilitat dels pans, que autoregulen la seva humitat i permeten oferir un producte més estable en el temps.

  • Mantenir els valors nutricionals alts, afavorint una millor assimilació dels minerals i oligoelements, que no es degraden durant la fermentació.

bottom of page